بخشنامه رفع تعهد ارزی سال 1403

در سال 1402، بخشنامه‌های جدیدی در خصوص رفع تعهد ارزی در ایران منتشر شده است که برای دارندگان کارت بازرگانی صادرکنندگان کالا و خدمات از اهمیت بالایی برخوردار است. رفع تعهد ارزی، فرآیندی است که طی آن صادرکنندگان موظفند ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند. این امر به منظور جبران محدودیت‌های ارزی ناشی از تحریم‌ها و تقویت پایه اقتصادی کشور انجام می‌شود.

با توجه به تغییرات و اصلاحاتی که هر ساله در قوانین و مقررات مربوط به رفع تعهد ارزی اعمال می‌شود، صادرکنندگان باید از آخرین دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های مرتبط آگاه باشند تا بتوانند به درستی به تعهدات خود عمل کنند. در سال 1403، برخی از روش‌های جدید برای رفع تعهد ارزی ارائه شده‌اند که شامل فروش ارز در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات، و استفاده از پروانه‌های صادراتی سال‌های گذشته می‌باشد.

لینک مفید: ترخیص کالا

مهلت‌های تعیین شده برای رفع تعهد ارزی نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند. بر اساس آیین‌نامه‌های جدید، صادرکنندگان می‌توانند تا پایان تیر ماه 1402 با تعهد محضری به روش واردات در مقابل صادرات رفع تعهد ارزی کنند. این تمدید مهلت می‌تواند به صادرکنندگان کمک کند تا با برنامه‌ریزی بهتر و انعطاف‌پذیری بیشتر، به تعهدات خود عمل نمایند.

با این حال، صادرکنندگان همچنان با چالش‌هایی در مسیر رفع تعهد ارزی مواجه هستند. شفافیت قوانین و دستورالعمل‌ها، دسترسی به اطلاعات به‌روز و درک صحیح از فرآیندهای مربوطه از جمله مواردی است که نیاز به توجه ویژه دارد. از این رو، اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع از سوی مراجع ذی‌ربط می‌تواند در کاهش ابهامات و تسهیل فرآیند رفع تعهد ارزی نقش مهمی ایفا کند.

در نهایت، رفع تعهد ارزی نه تنها یک الزام قانونی برای صادرکنندگان است، بلکه یک گام مهم در جهت حمایت از اقتصاد ملی و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود. از این رو، همکاری و تعامل سازنده بین صادرکنندگان، بانک‌ها، و دولت می‌تواند به اجرای موفقیت‌آمیز این فرآیند کمک کند و زمینه‌ساز رشد و توسعه پایدار اقتصادی شود.

در بخشنامه جدید رفع تعهد ارزی که در سال ۱۴۰۲ منتشر شد، برای رفع تعهدات سال‌های ۹۸ و ۹۹ تصمیمی گرفته نشده. البته پیش‌تر به صادرکنندگان سال ۹۸ تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰ و به صادرکنندگان سال ۹۹ تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ و برای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان ۱۴۰۰ نیز تا پایان سال ۱۴۰۱ وقت داده شده بود.

بخشنامه رفع تعهد ارزی سال 1403

منظور تعهد ارزی چیست؟

رفع تعهد ارزی صادرات به عنوان یکی از تکالیفی است که به موجب بخشنامه ای در سال 1397 تصویب و از سال 1400 الزامی شد. بر این اساس صادرکنندگان می بایست به روش های مشخص شده، سود خود را در چرخه اقتصادی وارد کنند. هدف از چنین قانونی آن است که گردش مالی در داخل کشور و منابع ارزی تامین گردد. این قانون در قالب آیین نامه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به پیشنهاد بانک مرکزی و هیئت وزیران مصوب شده بود. همچنین می توان گفت:

  • تعهد ارزی همچنین حداکثر زمانی را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات در نظر گرفته که برای سال 1400، 4 ماه و برای سال 1401، 6 ماه بوده است. این زمان از صدور پروانه گمرکی می باشد.
  • برای انجام این تکلیف تا 3 ماه قابلیت تمدید مهلت در نظر گرفته شده است.

روش هایی که برای قوانین رفع تعهد ارزی در سال 1403 بیان شده است را در قسمت بعد بیان می کنیم. اما با توجه به آنچه تاکنون داشتیم این راهکارها عبارتند از 6 روش:

  • فروش ارز در سامانه نیما که رایج ترین و پرکاربردترین آنها است.
  • تهاتر کالا به کالا.
  • پرداخت تسهیلات ارزی که به صادر کننده اعطا شده است.
  • فروش ارز که باید به صورت اسکناسی انجام شده و به بانک مرکزی یا صرافی ها برسد.
  • واگذاری ارز حاصل از صادرات که باید به غیر انجام شود.
  • همچنین می توان به روش واردات در عوض صادرات نیز اشاره نمود.

لینک مفید: کد ساتا

قوانین رفع تعهد ارزی در سال 1403:

  • برای کسانی که موفق به انجام تعهدات ارزی نشده اند، امکان اخذ کوتاژهای صادراتی وجود دارد. این دسترسی به منظور فروش حواله های ارزی یا نقدی ارز که باید در سامانه نیما انجام شود برای سال های گفته شده وجود دارد.
  • زمان درنظر گرفته شده برای رفع محدودیت های تجاری با توجه به پیشگیری از اعمال محدودیت ها بر مشمولین مربوط به صادرکنندگان کالاهایی که شامل استثنائات هستند تا انتهای سال 1402 تمدید می شود.
  • برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی تکلیف بازگشت 10% از کل مبلغ ارزی درآمد در سنوات 1397 – 1401 اعمال شده است. این مبالغ پس از کسر هزینه ها با درنظر گرفتن استانداردهای حسابداری و از مبالغ شناسایی شده در صورت های مالی اخذ می گردد.
  • در صورتی که مورد قبل انجام شود، سازمان امور مالیاتی مکلف به اعمال معافیت مالیاتی بر درآمد خدمات فنی و مهندسی در سال های 1397، 1400 و نیز 1401 می باشد.

موارد بالا جزوی از مصوبه به شماره ۱۸۲۲۵۱۵ در تاریخ 10 دی ماه سال 1402 است.

  • با توجه به ابلاغیه 7 دی سال 1402 و موارد 4-12 آن، رفع تعهد ارزی با واردات طلا از محل حاصل از ارز صادرات با ارائه فرم تعهدنامه توسط بانک های عامل امکان پذیر است. جزئیات بیشتر در بخشنامه بانک مرکزی آمده است.

سامانه رفع تعهد ارزی کدام است؟

  • سامانه رفع تعهد ارزی، سیستمی است که صادرکنندگان باید از طریق آن ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند.
  • این سیستم به منظور شفاف‌سازی و نظارت بر بازگشت ارز به اقتصاد کشور و همچنین جلوگیری از فرار مالیاتی ایجاد شده است.
  • صادرکنندگان موظف هستند تا در مهلت‌های مقرر قانونی، ارز حاصل از صادرات خود را از طریق سامانه نیما یا روش‌های دیگر مورد تایید به کشور بازگردانند.
  • رفع تعهد ارزی برای برخورداری از معافیت‌های مالیاتی و دیگر مزایای قانونی برای صادرکنندگان ضروری است.
  • در صورت عدم رعایت این مقررات، صادرکنندگان ممکن است از معافیت‌های مالیاتی محروم شوند و با جرائم قانونی مواجه گردند.
  • برای اطلاعات بیشتر و دسترسی به دستورالعمل‌ها و مقررات مربوط به رفع تعهد ارزی، می‌توانید به سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir مراجعه کنید.

در صورت نیاز به مشاوره در مورد قوانین رفع تعهد ارزی در سال 1403 ، اخذ و تمدید کارت بازرگانی در ثبت نیلگون کارشناسان ما به صورت 24 ساعته و فوری پاسخگو نیاز شما هستند

09128498210

02188419436

بیشتر بخوانید


0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder